Tobias Weltzer fra bandet Fremmand. Månedens musikprofil juni 2020.

Tobias Weltzer – Fremmand (juni 2020)

Månedens musikprofil, Tobias Weltzer fra Aarhus, er trommeslager og musikproducer.

Passioneret musiker siden 80'erne

Musikproduktion er ikke en ny hobby for Tobias. Han startede med at spille musik som 13-årig i børne-rockbandet, Yoghurt Jammer. Bandet debuterede på spillestedet Fronthuset i Aarhus – det der i dag hedder Tape. Trods bandets unge alder, opnåede de en vis succes og blev spillet i både TV og radio. Yoghurt Jammer spillede koncerter på større steder, f.eks. på Skråen i Aalborg i 1981, hvor de varmede op for Lotte Rømer Band. Her spillede de for ca. 500 mennesker og Tobias fik for første gang følelsen af at være en rigtig rockstjerne. Sidenhen har Tobias været med i flere bands. Aarhusianere genkender måske bandet Strange Fruit med Per Møller, hvor Tobias i 90’erne var del af power rock trioen. Tobias har derudover også udgivet plader med Indigo Sun, sammen med Ida Nielsen som bl.a. har spillet med Prince.

Tobias og bandet Fremmand

De seneste par år har Tobias spillet med Fremmand, som han dannede i 2017 sammen med sangerinden Jana Hjalgrímsdottír, bassisten Rico Holmer, samt en guitarist. Af personlige årsager måtte guitaristen trække sig, og blev erstattet af en keyboardmand.  Med udskiftningen af guitaristen blev den tidlige stil lagt om om til retro/synth/new wave stil. Fremmand var inspireret af den tidlige The Cure, New Order, samt andet i denne genre.  Bandet har udgivet en ny plade og er lige på trapperne med en ny.

Fremmand – Et færøsk inspireret band

Færøerne er stærkt repræsentereret i Fremmand. Sangerinden Jana Hjalgrímsdottír samt de nyligt tilkomne Sigmund Zachariassen på guitar og bassisten Tinna Tótudóttir, kommer alle fra vores smukke naboøer. Foruden Fremmand, spiller Sigmund sammen med det færøske punkband fra Thorshavn ”Joe and The Shitboys”. Fremmand mødte guitaristen, da de spillede nogle dobbeltjobs sammen. De synes Sigmund var en super cool fyr, så de spurgte om han ville være med i Fremmand, hvilket han heldigvis svarede ja til. Med den nye guitarist er musikken i bandet nu blevet lidt mere rocket med en snert af punk. En form for indie rock er nok bedst beskrivende, forklarer Tobias. Fremmand promoverer sig derfor som et Nordic Indie Rock Band.

Indspilning, mix og mastering af velkendte lydteknikere i USA

Indspilningen af bandets plade skete i lydstudier i Aarhus og Thorshavn, men mix bliver lavet i Los Angeles af Michael Patterson, som bl.a. har arbejdet med kunstnere som Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G., MØ, Søren Huss, Black Rebel Motorcycle Club m.fl. Mastering af pladen, bliver lavet af Maor Appelbaum, som også holder til i Los Angeles og bl.a. har arbejdet med Faith No More, Super Hero, Eric Gales, Halford m.fl.

Jana fra Fremmand - Færøsk band
Tobias Weltzer fra bandet Fremmand. Færøsk band.
Tobias Weltzer fra bandet Fremmand. Færøsk band.

Single med Peter Hayes fra Black Rebel Motor Club og endnu en single på vej

Tobias og resten af bandet er pavestolte af det nye album og har netop smidt en single ud, hvor Peter Hayes fra Black Rebel Motorcycle Club er med på. Nummeret hedder “Legendary Lover” og kan findes på bl.a. Spotify.

Derudover er der også endnu en single på vej som udkommer 12. juni. Singlen hedder “Vón”, som betyder “Håb” på Færøsk. Sangen udkommer endda med en musikvideo, så spændingen er ekstra stor. Tobias fortæller at den er lidt et antifascistisk statement, i forhold til at nationalisme kan blive en farlig ting, hvis det kammer over.

Video til singlen “Legendary Lover”:

Video til singlen “Vón”:

Coronakrisen og dens indflydelse på musikbranchen og bandet Fremmand

Corona Krisen har heldigvis ikke haft den store indflydelse for Tobias og bandet Fremmand. Tobias har brugt det meste af tiden på at arbejde på promotion for sit band og bandets single “Legendary Lover”. Tobias glæder sig over nu også at kunne få muligheden for at promovere sig selv og sit band gratis på DanskeMusikere.dk

Tobias og bandets planer og drømme for fremtiden

Der kommer i alt tre singler før albummet, som udkommer d. 4. september. Tobias og resten af Fremmand er yderst produktive, for når albummet er udkommet, har de allerede planlagt en EP til februar/marts 2021. Fremmand er på det Færøske pladeselskab Tutl Records og er super klar til at komme ud og spille koncerter når scenerne åbnes op igen. Musikken er i øjeblikket ikke noget bandet kan leve af, så den helt store drøm er helt klart at de alle kan leve af musikken 100% og lave det de brænder for.

Et upcoming niche band der står klar til at slå igennem

Tobias er klar over at de er et niche band, hvor musikken ikke gør kur til pop-kulturen. Det er lidt noget andet, hvis man er 20 år gammel og spiller noget urban musik som spilles meget af på P3. Ud over god musik, nævner Tobias at det også kræver gode forbindelser til de rette spillesteder og medier, samt lidt held i sprøjten for at kunne slå igennem.

Er du koncertarrangør eller booker og mangler et Nordic Indie Rockband?

Skulle der være nogen koncertarrangører, bookere eller medier der synes Fremmand er et band de godt kunne tænke sig at arbejde sammen med, kan Tobias kontaktes via sin profil her på DanskeMusikere.dk: https://www.danskemusikere.dk/tobiasweltzer/