Jo Dietrich

Generel information

Navn

Jo Dietrich

En del af følgende band(s)

Jo Dietrich Band

Introduktion

Jo skriver sange med udgangspunkt i sit eget levede liv – ud fra det hun mener også er relevant for andre om det der kan inspirere og gøre at andre genkender sig selv. Hun ønsker at forbinde sig til andre med de temaer der optager hende – livets gang og forskellige faser, at være forældre, det moderne samfund, spiritualitet, parforhold og venskab.

Sangene handler dels om en lidt bekymret hyldest til den unge generation, dels om den lange kærlighed til en livslang partner, og ikke mindst, at hun ikke vil spilde tiden længere på ligegyldige foretagender, men vil bruge den på det, der er allervigtigst. Der er også en kritisk kommentar til tidens pres om, at vi skal vækste og være innovative og at vi har for stærkt fokus på fremtiden, der overser fortiden, og de erfaringer vi allerede har.

 

Om sine tekster siger hun endvidere:

 

”Mine tekster er enkle. I en verden som er mere og mere kompleks, mener jeg at det er blevet desto mere væsentligt at forenkle, så vi kan overskue livet. Det er nemt at komplicere tingene, og det ønsker jeg at bevæge mig udenom. Jeg holder derfor fast i det der kommer til mig først, og ændrer ikke ret meget efterfølgende. Det er desuden en øvelse i ikke at være perfekt, og at se på det der er lige nu og her, og stole på, at det er det rigtige.

 

Hun fortsætter:

 

Jeg er inspireret af danske sangskrivere, forfattere og digtere fra Trille, Anne Linnet, Elisabeth til Mads Langer, Claus Hempler og ikke mindst elsker jeg de nye sange i Højskolesangbogen, fx fra forfatteren Stine Pilgaard og digteren Naja Marie Aidt. Også en garvet forfatter som Susanne Brøggers tankesæt og formuleringer kan inspirere mig. Jeg elsker en blanding af humor, alvor, politisk stillingtagen og nærvær”

 

Om musikken:

 

Jo søger at skabe en musik som er et levende og varierede udtryk for hendes tekster og de budskaber hun ønsker at formidle. Musikken bærer præg af den alder hun har, og dermed den tidsperiode hendes stemme og musikalske indtryk er rundet af – fra 1980’erne og til nu. Hun er stolt af det kan høres på albummet – jazz, soul, højskolesange, lidt reggae og folk fra ind- og udland. Hun er glad for være lidt old school – ”hvorfor skulle jeg dog være andet”, siger hun, og kalder selv sin stil ”gammel-ny” – en stil som trækker på traditionelle stilarter og en enkelt live agtig sound. Der er ikke brugt mange effekter eller andet godt fra et elektronisk lydunivers – det ligger hende på sinde at holde det enkelt og have teksterne og den levende musik i fokus.

Om Jo Dietrich Band:

 

Bandet består af i alt 6 medlemmer:

Jo Dietrich (vokal)

Nanamarie Reimer (kor)

Nigel Tilbury (trommer)

Torben Ibsgaard (guitar og keys)

Svend P (trompet og keys)

Tonni Andresen (bas)

 

Om sangerinde og sangskriver – Jo Dietrich:

 

Jo Dietrich startede sin musikalske karriere da hun som 10-årig indspillede et kassettebånd med ynglingssange til sin elskede farmor. Lidt senere som 14-årig på lilleskolen i Ballerup, kom hun med i sangskrivergruppen til skolens årlige musical. Da de her manglende en der kunne synge sangene til opførslen af musicalen, trådte Jo til og opdagede at hun kunne synge – også i mikrofon. Hun kom efterfølgende med i skolens band. 

Trods hendes store kærlighed til det danske rockband Sneakers, var hun snart efter som 17-årig leadsanger i et københavnsk jazzband ”Cruise”, samtidig med at hun tog en HF med musik som valgfag. Bandet optrådte i TV2 Lorry, og spillede på københavnske cafeer som fx Cafe Funke på Nørrebro. Nina Simone, Ella Fiztgerald og Sarah Vaughen og jazz-standards har derfor sat et tidligt præg på Jos musikalske univers og givet hende stor kærlighed til jazz. En erfaring som hun stadig trækker på i dag.

Jo blev som 19-årig inviteret til Odense og derfra til Kuala Lumpur med et stort soulband med 4 sangere, hvor de optrådte hver aften på en privat klub en hel vinter. Hjemme igen var hun med i et andet soulband og hun optrådte også på DRs sommer-underholdningsprogram med Jørgen Mylius. Her fra tog også soulmusikken fat i Jos stemme – endnu en klang der har formet hendes stemme til det den er i dag.

Trangen til selv at skrive sange tog dog fat i Jo og hun var derfor med til at forme en af Københavns første kvindelige trioer, ”Sheroes”. Trioen bestod af to andre sangere (Camille i Dali og Maria Sonne), som også begge er skuespillere. Musikken var præget af forud indspillede digitale tracks med masser af korarrangementer. Trioen holdt til på Rytmisk Center på Vesterbro, hvor de øvede og hvor Jo også arbejdede og underviste i sang gennem flere år. Både Jo og Camille skrev sange til trioen på engelsk – og hvem ved, måske udkommer nogle af de sange en dag.

Udlængsel fik Jo til at læse noget af sin uddannelse i London og hun snusede til musikmiljøet derovre. Her mødte hun sin mand Nigel Tilbury, som er trommeslager lydtekniker, og som flyttede med hjem til Danmark igen.

Sidenhen har musikken været på pause i perioder, men vendte tilbage igen med fuld styrke under coronanedlukningen i 2020. Situationen bød som bekendt pludselig på mulighed for fordybelse og for at finde ind til kernen af, hvad der var allervigtigst at få gjort; at lave det album, som Jo altid havde drømt om. Og det blev til ”Halvvejs”, som udkommer d. 24. marts 2023.

Jo er uddannet cand.mag. i pædagogik fra Københavns Universitet og blev sideløbende selvlært indenfor musikken, hvor hun over en årrække deltog i en række af kurser og workshops, privat undervisning i musikteori, lyd og studieteknik, samt sangskrivning og sang.

 

Booking og kontakt: info@jodietrich.dk / 2720 9416

Hvad er din profession indenfor musik?

Sanger og sangskriver

Landsdel

København By

By

København

Genre

Jazz, pop, soul, singer/songwriter

Repræsenterer du band?

Ja

Er du uden pladekontrakt eller åben for en ny?

Ja

Har du adgang til et lydstudie?

Ja

Tilbyder du indspilning i dit lydstudie?

Ja

Timepris for indspilning

500 – 750 kr.

Tilbyder du hjælp til mixning?

Ja

Pris for mix af 1 nummer

1.000 – 2.500 kr.

Tilbyder du hjælp til mastering?

Ja

Pris for mastering af 1 nummer

250 – 500 kr.

Kan du bookes til at spille live?

Ja

Kan du bookes til at spille akustisk?

Ja

Prisdetaljer

Mine priser for optræden med band er individuelle og aftales fra gang til gang.

Kontaktoplysninger til Manager/Pladeskab/Bookingbureau

Er under udarbejdelse

Kontakt Telefon

27209416

Kontakt E-mail

info@jodietrich.dk

Specielle krav til omgivelser eller udstyr ved koncert

Almindeligt udstyr – vi har ikke specielle krav. Vi medbringer en del selv.

Profil tags

originalmusik sangskriver sanger jazz projekt kunst