Book musik

20. oktober 2022

Du kan på DanskeMusikere.dk søge efter danske musikere til dit event. Du kan søge blandt flere forskellige kriterier som f.eks. genre og prisniveau, så du kan booke en musiker eller et band som passer til dine ønsker. Er du musiker eller band, kan du gratis oprette dig her og blive fundet, når nogen søger at booke din musik.

Lav aftale direkte med musiker eller band

På DanskeMusikere.dk er der ikke noget mellemled, da du kontakter musikere direkte via de oplysninger de selv har tilføjet. Der er dermed direkte kontakt til alle de oprettede musikere og bands der er oprettet. Du skal dog være opmærksom på at der kan være kontaktoplysninger til managere og andre repræsentanter som f.eks. bookingbureauer på profilerne, da det kan være dem der varetager musikernes interesser. Det vil derfor måske nogle gange være dem du skal i kontakt med først, for at kunne få kontakt til den musiker eller det band du ønsker. 

Find musiker eller band

Ønsker du at booke musik kan du blot gå ind under menupunktet Musikere og søge blandt de oprettede musikere.

Hvad skal du være opmærksom på når du booker musik?

Når du booker musik ved at finde en musiker eller et band på DanskeMusikere.dk, skal du være opmærksom på at du selv laver aftalen direkte med de musikere du booker. Der er altså ikke support til musik booking fra DanskeMusikere.dk. Det er derfor vigtigt at du selv sørger for at have styr på alt det praktiske i forhold til aftalen med dem du booker.

Relevante spørgsmål ved booking af live musik

Du kan her nedenfor finde inspiration til spørgsmål du kunne overveje at stille, når du skal booke musik direkte hos musiker eller band:

  1. Hvad koster det at booke musik til event?
  2. Medbringer bandet selv instrumenterne til koncert?
  3. Skal der bruges strøm til koncert?
  4. Kommer musikerne selv med alt lydudstyret der skal bruges til koncerten, som f.eks. mikrofon og højtalere?
  5. Skal der være en lydmand til at styre lyden og har bandet selv en lydmand med?
  6. Er prisen med eller uden moms?
  7. Sørger bandet selv for transport?
  8. Hvor lang tid spiller bandet?
  9. Ønsker musikerne vand eller anden forplejning?
  10. Er der andet vi skal være opmærksom på når vi booker musik?

DanskeMusikere.dk vs Bookingbureau

Når du booker musik eller band via DanskeMusikere.dk handler du direkte og hele betalingen går dermed til det pågældende band eller musiker. Når du booker musiker gennem et bookingbureau kan det være f.eks. 20% procentdel af betalingen som går til bookingbureauet. Det er hos nogen bookingbureauer fair nok, da nogle bookingbureauer stiller sikkerhed for at den musiker eller det band du booker, rent faktisk kommer og spiller dit arrangement. Ligeledes sikrer de måske også at der er styr de praktiske ting, som f.eks. teknikken mv. når koncerten skal spilles. 

Pris for booking af musik – Hvad er billigst?

I forhold til prisen er det ikke nødvendigvis billigere at booke musiker eller band direkte via DanskeMusikere.dk end hvis du booker hos et bookingbureau, da nogen bookingbureauer, måske kræver at prisen ikke må være lavere end den de selv udbyder bandet eller musikeren til. Der kan dog være tilfælde hvor at det vil være en besparende løsning at lave aftaler direkte med musiker eller bands. Når du handler direkte med musiker eller band er du som oftest sikker på at få den billigste pris for booking af musik.

Book det sted hvor du finder den bedste musik

Måske har de musikere du ønsker at booke ikke en profil på DanskeMusikere.dk og kan kun bookes via et bookingbureau. Det vil da selvfølgelig være bedst at bruge et bookingbureau, så du får den musik der passer bedst til dit arrangement. I sidste ende handler det jo om at finde den bedste musik til din fest eller arrangement.